Scandal seizoen 4, aflevering 19: “De tijd is altijd ideaal om goed te doen.”

Gisteravond was geen geweldige aflevering van Scandal, maar het was een solide vermakelijke die voelde alsof het de verhaallijnen voortbracht die zijn vastgelopen, gezien dat tenminste vorig seizoen. En dan, een draai.

Scandal bracht twee weken door met het plagen van de terugkeer van Papa Pope, en ze leverden hem onmiddellijk op. De koude open open was dat hij Olivia vroeg om hem te helpen de zaak tegen B-613 af te sluiten, en hij legde zijn redenering uit waarom ze moet in een van zijn grote soliloquies die geweldig klonk, maar was, zoals de laatste paar waren, meestal alleen Bluster en borstpuffend. Het probleem is in het schrijven, niet de levering; Ik ben er vrij zeker van dat de acteur die Papa Pope speelt de ingrediënten op mijn shampoo -fles kan lezen en ze zowel groots als dreigend kan laten klinken.

Na een ontmoeting te hebben gehad met haar vader (die haar nieuwe kind speelgoed in Koop heeft gekocht om in haar appartement of appartement te komen en met haar te praten), verzamelde Olivia de ploeg en nam een ​​beslissing dat de veiligste manier om door te gaan met de B-613-claim was Maak het openbaar. Hoewel het aanzienlijke bijkomende schade zou veroorzaken, zou de zichtbaarheid theoretisch (sleutelwoord: theoretisch) het moeilijker maken voor Papa Pope en zijn vrolijke slechte van clandestiene moordenaars om hun vijanden te elimineren.

Gelukkig werden de B-613-machinaties meestal opzij gezet tot het einde van de aflevering; In hun plaats kregen we een wekelijkse subplot die daadwerkelijk thematisch en structureel verbonden voelde aan wat de focus van de laatste paar afleveringen van het seizoen ongetwijfeld zal zijn: B-613 en de morele dilemma’s die het bestaan ​​ervan en potentiële ondergang omringen.

In het wekelijkse plot hebben we een jonge activist genaamd Marcus ontmoet (of, we herstellen hem; hij verscheen voor het eerst in de aflevering met Ferguson-thema van enkele weken geleden), die op weg was naar burgemeester van DC. Hij leidde niet alleen de gevestigde exploitant in de peilingen, maar hij sloeg de vrouw van de gevestigde exploitant en de huidige burgemeester wist er alles van. In een vrij extreme daad van het doden van twee vogels met één steen, stuurde de burgemeester een paar goons gekleed als ninja’s om zijn vrouw neer te steken, terwijl Marcus in zijn slaapkamer met haar was, en Marcus nam de hulp van Olivia in dienst om te voorkomen dat hij werd ingelijst voor moord.

De burgemeester liet ook iemand het e -mailaccount van Marcus hacken en een aantal dreigende e -mails planten, wat voldoende was om Marcus binnen te halen voor ondervraging. Gelukkig gaf dat ons de beste scène van Olivia in een bepaalde tijd: minstens een minuut pure, onvervalste woede rechtstreeks in het gezicht van een zelfvoldane oude agent, in volle zicht van over het algemeen iedereen in zijn bevel. Als dit een slechte aflevering was geweest, zou dit het allemaal de moeite waard hebben gemaakt; Gelukkig was het niet.

Olivia’s eigen set van goons vond uiteindelijk genoeg bewijs dat de burgemeester de hit had gekocht om hem terug te trekken uit de race en Marcus te onderschrijven, maar, in een vlaag van bewuste indicatief voor het feit dat hij nooit een goede bezettingspoliticus zou zijn, Marcus stond op op zijn eigen persconferentie en bekende. Hij vertelde iedereen dat hij de vrouw van de burgemeester had geslagen, die haar had gedood als wraak op beiden; Wat niet werd verzorgd, is dat hij veel min of meer ook toegaf dat hij Olivia had geknoeid met een plaats delict en een moord verbergen. Dat is uitzonderlijk en helemaal illegaal overal, maar in Shondaland.

Het is niet moeilijk om te zien hoe dit allemaal netjes past bij Olivia’s eigen morele dilemma’s van de aflevering. Marcus bekende uit zijn eigen rechtvaardige morele vereiste, en Olivia’s worstelen met een vergelijkbare kwestie: torpedo de B-613-zaak om haar vader te helpen en te proberen het hele ding achter iedereen te plaatsen, of samen te werken met het gevaarlijke onderzoek in de naam van gerechtigheid en bedreiging Letterlijk iedereen waar ze om geeft in de hele wereld, inclusief zichzelf?

Terwijl Olivia die kwestie overwoog, kwam de andere plot van de aflevering in het spel. Het Witte Huis probeerde een wetsvoorstel goed te keuren dat nooit echt werd uitgelegd, maar dat iedereen leek te denken dat het erg belangrijk was, en ze hadden de stemming van hun vice -president nodig om een ​​gelijkspel te verbreken. Ze stond erop de rechtenwetgeving van 1200 pagina’s te lezen voordat ze erover stemde omdat ze geen bezettingspoliticus is die vroeger deed wat ze door mensen met veel meer macht heeft verteld dan zij, wat de dingen een tijdje vertraagde. Hijinks volgde, en ze veroorzaken uiteindelijk het herschrijven van de rekening in een echte, behulpzame wet en het lanceren van de senaatscampagne van Mellie om de pers af te leiden van de valse start.

Op de een of andere manier gingen Olivia en Jake in het midden van dit alles zitten om over B-613 te praten met David, en in dat gesprek vertelden ze hem over de tijd dat Rowan een passagiersjet naar beneden kocht, en ze vertelden hem wie het deed : de president. Maar, zoals, voordat hij de president was. Olivia was natuurlijk van streek, dus belde ze Russell, de kerel die haar Alex noemt.

Hij kwam meteen langs, en hoewel hij haar een strenge praatte over hoe het niet geweldig is voor mensen met dakdagen (“Sorry, het was mijn vader”, is een ongemakkelijke verklaring in die situatie), eindigde hij volledig naakt in haar appartement of appartementZe nam zelfs de moeite om haar kasjmier af te nemen. Shonda weet misschien niet wat B-613 beter is dan wij, maar ze kijkt echt uit voor ons als het betrekking heeft op shirtloze mannen.

Het enige dat nog over was, was natuurlijk dat Liv Papa Pope zou laten weten dat ze zijn zaak niet zou aannemen. Hij vertelde haar dat hij blij was dat ze eindelijk een echte, waardige tegenstander was geworden, maar wanneer hij zegt dat hij ‘gelukkig’ is, geeft hij het niet aan zoals iedereen dat doet. Papa Pope raakt blij met een get-your-nieuw-vriend-tot-kill-je-oude-vriendje Way, wat precies is wat er is gebeurd; De aflevering werd gesloten met Liv’s nieuwe boo -messende Jake en, gebaseerd op de previews, waardoor hij dood is (ik denk voor echt doden, maar wie weet) aan de Pope & Associates Conference Table. Brutaal.

In het begin was de moord schokkend, maar nadat hij hem een ​​paar uur had laten sudderen, was het misschien niet. Jake is de afgelopen paar afleveringen ongemakkelijk en zelden in de actie opgedoken, en als klanten de B-613-plot vermoeiend zijn (en dat zijn we!), Dan is de meest snelle manier om er doorheen te stappen, het is niet om te procederen-het is om te procederen-het is Dood mensen die erbij betrokken zijn. Jake, ondanks zijn veel uitstekende shirtloze uitvoeringen gedurende verschillende seizoenen, was niet langer nuttig als iets anders dan een prop om een ​​verhaallijn uit te breiden die niemand leuk vindt en dat de schrijvers zichzelf niet lijken te begrijpen. Kerel moest gaan.

De previews voor volgende week geven aan dat er veel meer personages op het hakblok staan, en als ik moest raden, zou mijn gok Huck zijn. De show moet nog de manieren oplossen die hij het hele seizoen uit de hand loopt, inclusief de gruwelijke, spontane moord op Lena Dunham en haar pruik, en zijn karakter is ook zwaar verbonden met de plot die iedereen wenst zou verdwijnen.

Dit is de eerste aflevering die voelde als het schandaal waaraan ik in weken verslaafd raakte, misschien langer. Het is goed om het terug te hebben.

Posted in: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.