Niet elke tas is een investering, en dat is helemaal prima

“investering” is een schadelijk klein woordje. Marketeers en verkopers gebruiken het graag om klanten te kalmeren die tegen prijzen zijn, vooral vrouwelijke klanten. Oh, die tas is misschien duur, maar het is mooi leer! En het is een functionele vorm! En een neutrale kleur! Helemaal een investeringsstuk. Moet ik je een frisse van achteren pakken? Behalve dat we natuurlijk allemaal weten dat in bijna elk geval die tas in waarde zal afschrijven zodra hij de winkel verlaat, net als een nieuwe Mercedes die van de kavel is verdreven. Er is niets mis met dat toe te geven en de tas toch te kopen.

We weten allemaal wat een investering is: iets waarin we geld plaatsen in afwachting van meetbaar winst, monetair of anderszins. Ergens in je relatieve jeugd hebben je ouders je waarschijnlijk verteld dat auto’s een slechte investering zijn en dat ze gelijk hadden. Ze dienen een utilitair doel, en hoewel sommigen het doen met een enorme stijl en panache, is het de uitzondering dat men ooit een dollar aan waarde wint, of zelfs een aanzienlijk deel van de oorspronkelijke aankoopprijs behoudt. Voor elk model waarnaar verzamelaars over een paar decennia zullen roepen, zijn er honderden die naar de prullenbak gaan die hun doel hebben gediend. Veel van die waren verbluffend en duur toen ze voor het eerst werden gemaakt.

Auto’s zijn om een ​​paar redenen een goede analoog voor handtassen. Ten eerste zijn het allebei voorbeelden van wat er gebeurt als je een functioneel, alledaagse tool neemt en probeert het esthetisch te maken. Ten tweede, hun herkenbaarheid en buitengebruik maken hen optimale bezittingen voor het telegraferen van rijkdom en succes aan de mensen om je heen; Bovenaan de markt staan ​​het totale status -acquisities. Meer dan wat dan ook, ze zijn echter een passende vergelijking omdat hun waarden op vrijwel dezelfde manier functioneren, maar mannen zijn nooit verplicht om de aankoop van een sportauto’s aan de mensen om hen heen te rechtvaardigen door te keuren over wat een nuttige investering het is.

Onze cultuur beschouwt mode als overbodige onzin, over het algemeen, en wanneer het vrouwen aanspreekt, juist de mensen aan wie het agressief op de markt wordt gebracht, worden we meestal slecht gemaakt om te bezwijken aan de drang om onszelf iets leuks te kopen. (Meer dan 100 van jullie hebben meegemaakt met je eigen verhalen over het schamelen van zak toen we het vroegen, dit is tenslotte geen geïsoleerd fenomeen.) De marketingtaal rond zakken en andere trouwe modestukken als een investering is op maat gemaakt om een ​​te bieden om een ​​te bieden Reactie op die beschamen als je het juiste soort dingen koopt, en om je een beetje slecht te laten voelen als je geld uitgeeft aan iets trendy of betaalbaars. U gooit uw geld weg wanneer u het in de richting van een investeringsstuk zou kunnen zetten dat u voor altijd hebt! (Of, weet je, totdat je iets anders vindt dat je leuker vindt.)

Er zijn natuurlijk een paar tassen die hun waarde behouden. Hermès Birkins en Kellys, evenals Chanel Classic flap -tassen en heruitgaven, geven je de beste waar voor je geld op de wederverkoopmarkt; Als je de dingen precies goed maakt met de prijsstijgingen, houd je tas ongerept en verkoop het zelf zonder dat een middelste man een groot deel van de prijs neemt, je kunt zelfs een kleine winst maken. Relatief weinig consumenten kopen echter dingen met dat exacte eindspel in gedachten, en niemand van ons zou moeten functioneren onder het juk van “investeringen winkelen”, tenzij het toch bij onze persoonlijke stijlen past. (Het past niet bij de mijne.)

In plaats daarvan investeer in jezelf. Koop de dingen die je bewegen, die je aandacht trekken, waar je graag naar kijkt, waardoor je je voelt als je. Als die dingen ook tijdloze stukken zijn die er over 10 jaar net zo goed uitzien als nu, geweldig. Als het gekke, leuke dingen zijn die niet goed verouderen onder enige definitie van de zin, ook geweldig. Het is jouw geld. Hoe dan ook, je gaat waarschijnlijk ongeveer dezelfde tijd gebruiken wat je koopt voordat je verder gaat met het volgende, dus laat je niet worden beschaamd om je freak -vlag onder wraps te houden. Mode hoeft niet altijd puur functioneel te zijn, en je hoeft niet altijd goed gedragen te zijn.

[De tas hierboven, door Shourouk, is super leuk en absoluut geen investering. Als je er zelf een wilt, pak het dan op voor $ 1.204 via matchesfashion.com]

Leave a Reply

Your email address will not be published.